Käsikirjoituskoulutukseen haettava viimeistään 23.3.2011!

Ideasta paperille: sisällön luominen ja kehittämistyö

Käsikirjoittaminen on muutakin kuin elokuvien ja tv-sarjojen tekoa. Pienimuotoisetkin ohjelmat, esitykset ja tuotteet saavat käsikirjoituksen avulla toteutettavista keinoista apua vastaanottajan innostamiseksi.

Creative Managers -hankkeen organisoima ja Kinocompanyn järjestämä käsikirjoituskoulutus tarjoaa tukea, neuvoja ja opastusta niille, joilla on jo kehitelty idea tapahtumasta, näytelmästä tai elokuvasta. Koulutus perehdyttää draaman ominaispiirteisiin, eri dramaturgisiin rakenteisiin sekä tutustuttaa keinoihin vastaanottajan mielenkiinnon ylläpitämiseksi läpi tuotteen, esityksen tai elokuvan. Koulutus kohdistetaan eri aloille osallistujien mukaan ja kukin osa-alue saa oman alansa ammattilaisen neuvoja ja opastusta.

1. jaksolla perehdytään käsikirjoittamiseen ja jännitteen ylläpitämiseen yleisesti. Miten rakentaa kantava kaari näytelmään, kuunnelmaan tai konserttiin? Ensimmäisen jakson jälkeen osallistujat kirjoittavat auki omat ideansa ja keskustelevat teksteistä tutoreiden kanssa.

2. jaksolla tekstit käydään läpi tarkemmin ja neuvotaan, miten hioa ne rahoittajille tai hakemuksiin soveltuvaan muotoon. Kuinka esitellä oma idea ymmärrettävästi ja kiinnostavasti muille?

3. ja 4. jaksolla keskitytään käsikirjoituksen tuotteistamiseen ja markkinointiin.

Koulutus pohjautuu soveltaen menetelmiin, joita käytetään mm. kansainvälisissä ja arvostetuissa EURODOC-, IDFA Academy - ja EDN 12 For the Future -koulutuksissa.

Koulutus järjestetään luokassa B220 Joensuun Tiedepuistolla (Länsikatu 15, 80110 Joensuu) seuraavina ajankohtina:
1. jakso 5. ja 6.4.2011 klo 9 - 16
2. jakso 16. ja 17.5.2011 klo 9 - 16
3. jakso 14. ja 15.6.2011 klo 9 - 16
4. jakso 29. ja 30.8.2011 klo 9 - 16

Koulutuksen kohderyhmiä: esittävän taiteen ammattilaiset, tapahtumatuottajat, 3D-elokuvantekijät, tv-formaatin kehittäjät, dokumentaristit, luontokuvauksen ja asiaohjelmien tekijät sekä muut luovan alan toimijat.

Haku: Koulutukseen haetaan sivun mittaisella vapaamuotoisella tekstillä. Tekstin otsikosta tulee selkeästi ilmetä, minkä alan idea on kyseessä (esim. elokuva, näytelmä tai tapahtuma). Ideasta riittää kursiivinen ehdotelma, josta selviävät pääpiirteet ja juonen tai tapahtuman kulku. Lähetä teksti henkilötietojesi kera 23.3.2011 mennessä osoitteeseen: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

Hinta: Koulutuksen kokonaishinta 800 euroa/hlö (tai 200 euroa/hlö/jakso). Koulutus on maksuton CM-valmennettaville.