Katso ohjelma: Kv Green your event -seminaari ti 29.3.2011

Kansainvälinen Ympäristöjohtaminen: Green your event - Kestävä kehitys tapahtumissa -seminaari järjestetään tiistaina 29.3.2011 klo 13 - 19 Karjalantalon Kellarissa Joensuussa. Tilaisuuden tuottaa Katri Kilpiä Joensuun Popmuusikoilta. Tämä seminaari on suunnattu kaikille ympäristöasioista kiinnostuneille tapahtumajärjestäjille: tapahtumatuottajille, messu- ja seminaarijärjestäjille, promoottoreille, tapahtumapaikkojen vastaaville ja muille tapahtumia järjestäville.

Seminaarin tavoitteena on auttaa alkuun ympäristötyössä sekä antaa esimerkkejä ja toimintamalleja Euroopan isoimmista tapahtumista. Tilaisuudessa kerrotaan, miksi tehdä ympäristöystävällisiä tapahtumia ja mistä aloittaa. Puhujat käyvät läpi hyväksi havaitsemiaan toimintamalleja, kuten myös niitä, jotka eivät ole toimineet niin hyvin. Esimerkkejä tulee eri sektoreilta kuten jätehuollosta, energian käytöstä, hiilijalanjäljen laskemisesta ja sen kompensoinnista ja yleisön motivoinnista.


Seminar program

13:00 – 13:15 Welcome by Marja-Liisa Ruotsalainen from North Karelia University of Applied Sciences and Katri Kilpiä from Joensuun Popmuusikot ry

13:15 – 14:30 THEMA1 and it´s work against the climate change by Jacob Bilabel, Co-founder of THEMA1

14:30 - 15:00 Coffee break

15:00 – 16:15 Øya-festival and environmental work by Linnéa E. Svensson, Environmental Manager, Øya-festival

16:15 – 16:30 Break

16:30 – 18:00 Great Big Green Ideas by Ben Challis, General Counsel, Glastonbury Festival; co-founder of A Greener Festival

18:00 – 19:00 Discussion led by Katri Kilpiä

19:00 Thank you and goodbye!

Tulostettava versio (pdf) 


Seminaarissa puhuvat:

Linnéa E. Svensson
Environmental Manager, Øya-festivaali

Øya-festivaali on yksi Norjan suurimpia festivaaleja keräten vuosittain noin 85 000 kävijää. Festivaali järjestetään elokuussa Oslossa ja se on yksi uranuurtajista vihreiden tapahtumien järjestäjänä. Øya-festivaali on palkittu niin Euroopan festivaaliliiton Youropen taholta kuin agreenerfestival.comin kautta erinomaisesta työstään. Festivaali on tuottanut ympäristöoppaan tapahtumanjärjestäjille.

Ben Challis
General Counsel, Glastonbury Festival; co-founder of A Greener Festival

Ben Challis on viihdepuoleen erikoistunut brittiläinen lakimies. Häntoimii neuvonantajana mm. Iso-Britannian suurimmalle festivaalille Glastonbury festivaalille, johon osallistuu vuosittain yli 150 000 kävijää. Glastonburyssa on erikoistuttu ympäristöasioihin.

A Greener Festival -yhdistys on Challisin perustama. Tämä voittoatavoittelematon yhdistys on sitoutunut auttamaan musiikki- ja taidetapahtumia sekä festivaaleja ympäri maailmaa ottamaan käyttöön ympäristöystävälliset toimintamallit. Yhdistyksen kautta tehdään ympäristötutkimusta ja jaetaan tiedoa tapahtumille ympäristöasioista sekä hyvistä toimintamalleista.

Jacob Bilabel
Co-founder of THEMA1

Jacob Bilabel ja Guido Axmann käynnistivät THEMA1:n vuonna 2006. Berliinissä vaikuttava THEMA1 tähtää rakentamaan uusia yhteistyömuotoja eri sektoreiden kesken. THEMA1:n tarkoitus on edistää kommunikaatiota yritysten, yleisön ja viranomaisten kesken. Yksi THEMA1:n projekteista on Green Music Initiative, joka toimii maanlaajuisena vetäjänä musiikki- ja viihdeteollisuuden yhteisprojekteille ilmaston muutosta vastaan. Mukana projektissa ovat mm. Universal Music ja Melt! festivaali, johon osallistuu yli 20 000 henkeä vuosittain.

Mukana Ympäristöjohtaminen: Green your event - Kestävä kehitys tapahtumissa -seminaarissa on myös Ilosaarirockin edustajia kertomassa ympäristöasioiden huomioimisesimerkkejä Suomesta.


Englanninkielisen seminaarin hinta on 150 euroa. Ympäristötyöhön pääset perehtymään ilmoittaumalla seminaariin sähköisen lomakkeen kautta.