ILMIÖN ALUSTAJIA ja PANELISTEJA

ILMIÖ


Seminaari ja foorumi 9. - 10.6.2011 

Kerubissa, Joensuun Ilosaaressa (Siltakatu 1, 80100 Joensuu) 


Jaana PaavilainenJaana Paavilainen: PAIKALLISUUDESSA ON VOIMAA. SINÄ RATKAISET.

Jaana Paavilainen on yrittäjä, kouluttaja, pienyrittäjyyden asiantuntija ja verkostojen rakentaja. Hän on perustanut ja kehittänyt useita tuoteperheitä ja pienyrityksiä sekä toiminut itse yrittäjänä vuodesta 1992. Jaana uskoo vahvasti pienyrittäjyyteen ja pienen voimaan maamme uutena kasvun rakentajana ja tuojana.

Paikallisuuden missio, yritysten kouluttaminen ja kehittäminen sekä Suomalaisten pienyrittäjien välille verkostojen rakentaminen ovat Jaanalle erittäin tärkeitä asioita. Hän on toiminut myös Sitran Suomen Elinvoiman lähteet -kehitysohjelmassa sekä rakentanut Paikallisuudesta elinvoimaa -kehitysohjelman yhdessä Sitran kanssa.


Satu Sadinkangas

Satu Sadinkangas: NÄIN SYNTYI SF-FILMIKYLÄ KONTIOLAHDELLE

Satu Sadinkangas toimii elokuvatuottajana ja matkaoppaana Pohjois-Karjalassa. Satu on maalaistalon tytär, joka oli kotona maatalouslomittajana, siivosi pubia ja oli K-kaupassa töissä lukion ohella. Hän kirjoitti, liftaili rokkikeikoilla sekä opiskeli kuvanveistoa ja elokuvaa.

Vuodesta 1987 alkaen Satu on ollut töissä erilaisissa elokuvatuotannon tehtävissä ja vuodesta 2004 alkaen Suomen Filmiteollisuus SF:n tuottajana Kontiolahdella. Elokuva- ja tv-tuotantojen suunnittelun ohella Satu työskentelee SF-Filmikylässä mm. matkaoppaana ja halailee turistimummoja.


Lisa Sounio by Timo JunttilaLisa Sounio: BRÄNDIKÄS - ILMAISIA MENESTYSRESEPTEJÄ VERKOSTOITUMISEEN

Lisa Sounio on toimitusjohtaja, brändiasiantuntija ja sarjayrittäjä. Hän kannustaa Joensuun seutua ja ihmisiä omaperäisempään ja rohkeampaan viestintään. Liika jäykkyys ei pure elämys- ja huomiotaloudessa. Tärkeää on kirkastaa viesti ja laittaa persoonallisuus likoon. Innostava puhuja inspiroi ja herättää kehittymään.

Lisa on opiskellut taloustieteitä, muotoilujohtamista ja viestintää, mutta korostaa, ettei liike-elämässä kannata olla tittelinkipeä, parhaiten pärjää maalaisjärjellä ja formulakuskin päättäväisyydellä. Hänen kirja Brändikäs on vuoden puhutuimpia ja myydyimpiä bisneskirjoja. Lisa itse kutsuu kirjaansa bisnesviihteeksi, sillä työelämä voi olla hassua ja kyky nauraa itselleen auttaa mutkista eteenpäin.


Kari Kuisma

Kari Kuisma: POHJOIS-KARJALASTA KAJAHTAA – KUPILKA

Kari Kuisma on 49-vuotias liperiläinen yrittäjä henkeen ja vereen. Peruskoulutukseltaan Kari on rakennusmestari ja ollut omissa leivissä vuodesta 1987 lähtien.

Karin nykyinen yritys Joensuun Meskari Oy on perustettu vuonna 1994. Se valmistaa mm. Kupilka-tuotteita. Ensimmäinen Kupilka tuli myyntiin vuonna 2003. Nyt Kupilka-tuotteita on myynnissä Suomen lisäksi 13 eri maassa.

 


Jari KupiainenJari Kupiainen: ILMIÖKULTTUURI

Jari Kupiainen (FT, dos.) on median ja kulttuurin monitoimija ja kulttuuriantropologi, joka työskentelee Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun viestinnän koulutuksen yliopettajana.

 

 

 

 

 

 


Tommi LiimatainenTommi Liimatainen: NEGATIVE-ILMIÖSTÄ SAI ALKUNSA ERILAISTA ARVOLUPAUSTA EDUSTAVA MANAGEROINTI JA LEVY-YHTIÖ

Tommi Liimatainen on 34-vuotias Lielahdesta, Tampereelta kotoisin oleva levy-yhtiön omistaja ja rockmanageri. Työelämänsä Tommi aloitti 17-vuotiaana toimien mm. Alko Oy:n myyjänä ja tukkurin varastotyöntekijänä. Markkinointimerkonomiksi valmistuttuaan Tommi muutti Turkuun päätyen Altiaan viiniliiketoiminnan myyntiedustajaksi.       

Töidensä ohessa Tommi toteutti pikkuveljensä Jonne Aaronin unelmaa rocktähteydestä ja saikin veljensä luotsaamaan Negative yhtyeen otsikoihin ja levyttämään vuonna 2000. Viisi vuotta myöhemmin musiikki-business vei miehen mukanaan ja Tommi perusti oman levy-yhtiön Hype Recordsin vuonna 2005. Nyt kuusi vuotta myöhemmin Tommi manageroi toistakymmentä yhtyettä sekä luotsaa kahdeksan hengen tiimiään rokkimaailman saloihin.


Janne Orava

Janne Orava: LIVING LAB - KÄYTTÄJÄN ASIALLA

Janne Orava (KTM) on yrittäjä, joka on toiminut jo yli viisi vuotta Living Lab -konseptin parissa sekä yrittäjänä että työntekijänä. Näiden vuosien aikana Janne on juossut kasaan ja johtanut useita Living Lab -hankkeita ja -caseja, joissa on omin silmin nähnyt ja kokenut, miten käyttäjät voimaantuvat osallistuessaan aktiivisesti tuotekehitykseen ja innovointiin yhdessä yritysten kanssa.

 

 

  


ILMIÖN järjestävät Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun

AKI Living Lab, Creative Managers ja TONIC