Ajankohtaista

14.11.2011

CREADEMO – uusi rahoitus luovien alojen tuotekehitykseen: Haku aukeaa joulukuussa 2011! Infotilaisuus 18.11.2011 klo 9.30 - 12.30 Itä-Suomen aluehallintovirastossa (Torikatu 36, Joensuu, AVIn auditorio).


14.11.2011

Taiten tuottoa -hankkeen Internet-sivut ovat nyt valmistuneet ja ne on avattu osoitteessa: http://www.aducate.fi/taitentuottoa. Sivuille on koottu tietoa Taiten tuottoa -hankkeesta, sen yhteistyökumppaneista, taustoista ja tavoitteista sekä toimenpiteistä. Lisäksi sivuilla on tietoa Työhyvinvointia kulttuurista –hankkeen tuloksista sekä alan kirjallisuudesta.

 


 

6.9.2011

Thomas Main videoita sosiaalisen median mahdollisuuksista bisneksen teossa:

 

1. osa: How to register domain & Social Media names and how to run a design contest online. We interview Nick Boshier on how he sold 85.000 t-shirts online for Beached AZ and take a look at the Changing Industry for filmmakers.

2. osa: We look at the music industry and what we can learn from them. We talk about the Facebook Like It button and why it is so important. We interview Jules Harvey, producer of the The Tunnel that is distributed by a major distributor while being available on peer to peer networks. Finally we talk about how to attract followers.

 

3. osa: We talk to James & Laurentine from the film Food Matters who managed to sell 200.000 dvd's directly to their audience. Wet take a look at Twitter and Tweetdeck and we discuss the Changing Industry.


2.9.2011

 

Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) vapaamuotoinen tiedotustilaisuus on illalla 6.9. Tiedoksi teatteriväelle ja muille asiasta kiinnostuneille, että teatterialan valtakunnallisen kattojärjestön kansainvälisten asioiden vastaava Jukka "Hyde" Hytti on tavattavissa tiistaina 6.9.2011 klo 20.15 lähtien Joensuun Jokelassa (Torikatu 26, 80100 Joensuu). Katso: tiedote.


 

1.9.2011

Hyviä esityksiä haetaan 5.9.2011 alkaen! Esittävän taiteen tila ry järjestää yhteistyössä Joensuun kaupungin kulttuuritoimen kanssa 26. - 29.1.2012 Esittävän taiteen kiertueen. Kiertueen esityspaikat ovat Enossa, Kiihtelysvaarassa, Reijolassa ja Tuupovaarassa. Pohjoiskarjalaisille taiteilijoille avataan esityshaku 5.9.2011 alkaen. Ehdota hyvää esitystä! Katso: tiedote.


 

30.8.2011

Kompassi - Luovien alojen palvelupolku avautuu 30.8.2011 nettiosoitteessa www.kompassipolku.fi. Se opastaa luovan alan toimijaa neuvontapalveluiden viidakossa! Kompassi on uusi verkkosivusto, johon on koottu julkiset luoville aloille tarjolla olevat neuvonta-, tuki- ja kehittämispalvelut. Palvelut löytyvät Kompassista teemoittain valtakunnallisesti.


25.7.2011

 

Ilosaari Summit on kansainvälinen musiikkialan seminaari, joka järjestään Rokumentti Rock Film Festival -elokuvafestivaalin yhteydessä ravintola Kerubissa Joensuussa 17.11.2011.


23.5.2011

 

KOKO Luova Pohjois-Karjala II -hanke on toteuttanut Luovat alat Pohjois-Karjalassa -tilastoselvityksen (pdf) ja tehnyt Esiselvityksen harjoittelu- ja työtilahotellin toteuttamisesta Joensuun seudulla (pdf).
20.5.2011

Seminaari luovasta taloudesta suorana lähetyksenä YLE Areenassa perjantaina 27.5.2011 klo 9 - 10.45. Seminaari on suunnattu ennen kaikkea luovan talouden toimialojen toimijoille, kehittäjille, rahoittajille ja toimialajärjestöille.


10.5.2011

 

Raportti luovan talouden rahoituksesta: Julkaisu Luova raha. Näkökulmia luovien alojen rahoitukseen (pdf) 

Työ- ja elinkeinoministeriön hallinnoiman Luovan talouden strategisen hankkeen uusi julkaisu Luova raha. Näkökulmia luovien alojen rahoitukseen virittää keskustelua erilaisista luovien alojen rahoitusmalleista. Julkaisun tavoitteena on herättää keskustelua sekä luovilla toimialoilla että julkisten ja yksityisten rahoittajaorganisaatioiden parissa.


29.4.2011

Luovien vastakohtaisuuksien maaseutu -seminaari on katsottavissa torstaina 12.5. klo 9.30 - 15.50 nettiosoitteessa www.suomen.tv (Jollei linkki avaudu, klikkaa Enter-painiketta häiriöilmoitussivulla.) . Valitse sivulta Live2-kanava, jolloin saat näkyviin esityksen kalvot omana ruutunaan. Seminaari on nähtävissä myös jälkeenpäin. Tallenteen linkki tulee Kulttuuriteemaryhmän nettisivuille. Luovien vastakohtaisuuksien maaseutu -seminaari on Kulttuuriteemaryhmän maaseudun kulttuuriohjelma 2010-2014 käynnistystilaisuus. Tutustu seminaariohjelmaan (pdf)!


20.4.2011

Brittiläinen Channel 4 Foundation etsii dokkariprojekteja, joilla on sosiaalinen tai ympäristönsuojelullinen sanoma, ja jotka olisivat mielellään rough-cut vaiheessa (muutkin vaiheet mahdollisia, kunhan ei ole laajasti jo festareilla esitetty dokkari). Channel 4 Foundation järjestää lokakuussa 2011 tapahtuman Good Pitch Europe, jossa kahdeksan dokkariprojektia ympäri Eurooppaa esitellään. Jaossa on rahaa seuraavasti: "completion funding, outreach funding, campaigning networks or a combination of these." Erityisesti tapahtumassa ollaan kiinnostuneita selvittämään, millä tavalla dokkarin yhteiskunnallista vaikutuspiiriä on laajennettu/aiotaan laajentaa. Lisätiedot (pdf).


20.4.2011

LUOVA TALOUS KAUPUNGIN VETOVOIMAISUUDEN KEHITTÄMISESSÄ -luento torstaina 5.5.2011 klo 15.30 - 19 Kiteen Huvikeskuksessa (Välttimäentie 4, 82500 Kitee). Katso Studia Generalian ohjelma (pdf)! 


20.4.2011

Joensuun kulttuuritoimi käynnistää uutena palveluna sähköisen uutiskirjeen, joka kokoaa yhteen Joensuun kulttuuritapahtumia ja toimintaa. Joensuun Kulttuuriklubi on tarkoitettu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Tutustu tiedotteeseen (pdf) ja ohjeeseen (pdf)!


14.4.2011

ONKO JOENSUUSSA TILAA LUOVUUDELLE? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan tiistaina 10.5.2011 klo 13-16 Kulttuurikeskus Karjalantalolle. Keskustelun herättäjänä toimii tutkija Antti Lippo ajatushautomo Demos Helsingistä. Lippo on kiinnostunut kaupunkisuunnittelusta ja viihtyisän elinympäristön kehittämisestä. Hän on erityisesti syventynyt kaupunkikulttuurin, paikkaidentiteetin ja ihmisten tarpeet huomioivan suunnittelun teemoihin. Antti Lipon aiheena on "Julkinen tila ja kaupungin lupaus".

Joensuulaisia muusikoita, taiteilijoita sekä luovien alojen toimijoita on kuultu ja heidän tilatarpeensa on koottu yhteen. Tilaisuudessa esitellään Harjoittelu- ja työtilahotelli -liiketoimintakonseptin yhteenvedon tuloksia.  Laajemmin luovien toimialojen alueelliseen kehittämiseen pureutuva suunnitelma ja kehittämismallin pilotointi musiikkialalla Pohjois-Karjalassa ovat toisen tilaisuudessa esiteltävän kokonaisuuden sisältöjä.

Millä eväillä tästä lähdetään yhdessä jatkamaan? Kahvitarjoilun vuoksi ilmoittautuminen 5.5.2011 mennessä osoitteeseen niina.hattunen(at)pkamk.fi. Tilaisuuden järjestävät: KOKO KuTu - kulttuurista tulevaisuutta | KOKO Kortteli 48 - luova osaamisyhteisö | Pohjois-Karjalan taidetoimikunta. Molempien toimeksiantojen toteuttajana on ollut joensuulainen Profit-Visio Oy.


5.4.2011

Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate järjestää huhtikuussa 2011 tulevaisuusseminaarin ja -työpajoja aiheesta Yksi raja, kaksi kulttuuria – luovia kohtaamisia. Seminaari ja Joensuun työpajat järjestetään perjantaina 15.4. ja keskiviikkona 27.4.2011. Lieksan tulevaisuustyöpaja on keskiviikkona 20.4.2011.  Lue lisää (pdf, 4 Mt)!


25.3.2011

KOKO KuTu – kulttuurista tulevaisuutta ja Kortteli 48 – luova osaamisyhteisö -hankkeet tiedottavat

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun Luovien alojen keskuksen KOKO-hankkeet, Pohjois-Karjalan taidetoimikunta ja Pohjois-Karjalan ELY-keskus järjestävät yhdessä Kehittyvä kaupunkitila –seminaarin tiistaina 10.5. Klo Klo 13 alkaen Karjalantalon Kulttuurikeskuksessa (Kerubin Sali). Aiheesta ovat puhumassa:
•  Antti Lippo, Demos Helsinki, Aiheena kaupunkitilan kehittäminen. Antin esittely: http://demos.fi/node/861
•  Profit-Visio Oy esittelee KOKO Luova Pohjois-Karjala II -hankkeelle tekemän Harjoitus– ja työtilahotelli
-liiketoimintakonsepti esiselvityksen tuloksia
•  Profit-Visio Oy esittelee ELY-keskukselle tekemän Pohjois-Karjalan kulttuuri- ja luovien alojen kehittämissuunnitelman tuloksia
 
Samaan aikaan on käynnissä luovien alojen yrittäjille tarkoitetut Jalostamo ja Kirkastamo-klinikat. Jalostamon asiantuntijana on Jaana Jeminen (JUJU Innovations Oy) ja Kirkastamon asiantuntijana toimii Hanna Suhonen. Lisätietoja, seminaariin ilmoittautuminen ja klinikoiden ajanvaraus sähköpostitse niina.hattunen(at)pkamk.fi.

JALOSTAMO-KLINIKKA tiistaina 10.5.2011
Suunnitteletko yrityksen perustamista luovalle alalle? Tarvitsetko uusia eväitä tulevan liiketoiminnan pohjaksi tai kaipaatko neuvoja olemassa olevan liiketoiminnan vauhdittamiseksi? Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen kanssa maksuttoman yritysneuvontapäivän, Jalostamo-klinikan, luovan alan yrityksille tai yrittäjyyttä pohtiville tiistaina 10.5.2011 Joensuun Karjalantalon kulttuurikeskuksessa (Siltakatu 1, 80100 Joensuu).

Tule tapaamaan Jalostamo-asiantuntijaa tunnin mittaiseen henkilökohtaiseen keskusteluun. Saat tietoa alan kehittämismahdollisuuksista ja luottamuksellista, yksilökohtaista neuvontaa juuri omiin tarpeisiisi, olit sitten yrittäjä tai vasta pohdit yrityksen perustamista. Aiheina voi olla niin myynti, markkinointi, tuotteistus, koulutus kuin verkostoituminen tai yleinen kiinnostus luovan alan yrittäjyyden kehittämistä kohtaan. Tilaisuus onmaksuton ja tarkoitettu Pohjois-Karjalassa toimiville luovan alan pk-yrityksille tai yrittäjyyttä pohtiville yksityishenkilöille.

Henkilökohtaiseen neuvontaan (1h) varataan aika. Jalostamo-asiantuntijana Jaana Jeminen, JUJU Innovations Oy.
Ilmoittautumiset tiistaihin 26.4.2011 mennessä sähköpostilla, niina.hattunen(at)pkamk.fi. Lisätietoja: Niina Hattunen, 050 311 9527 tai niina.hattunen(at)pkamk.fi. Jalostamo-klinikka toteutetaan yhteistyössä Pohjois-KarjalanELY-keskuksen kanssa ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osarahoituksella.

KIRKASTAMO-KLINIKKA tiistaina 10.5.2011
Mietitkö paikkaasi yrittäjyyden ja taiteilijuuden vaihtoehtojen välillä? Tarvitsetko eväitä uusien haasteiden kohtaamisessa tai kaipaatko neuvoja olemassa olevan toiminnan vauhdittamiseksi? Ehkäpä haluat neuvoja apurahan hakemisessa tai oman työsi tuotteistamisessa? Tule kirkastamaan ajatuksiasi Kirkastamo-klinikalle! Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu järjestää maksuttoman neuvontapäivän, Kirkastamo-klinikan, luovan alan ja kulttuurin toimijoille tiistaina 10.5.2011 Joensuun Karjalantalon kulttuurikeskuksessa (Siltakatu 1, 80100 Joensuu).

Tule tapaamaan Kirkastamo-asiantuntijaa tunnin mittaiseen henkilökohtaiseen keskusteluun. Saat tietoa alan kehittämismahdollisuuksista ja luottamuksellista, yksilökohtaista neuvontaa juuri omiin tarpeisiisi. Tilaisuus on maksuton ja tarkoitettu Pohjois-Karjalassa toimiville kulttuurin ja luovan alan toimijoille ja yksityishenkilöille. Henkilökohtaiseen neuvontaan (1h) varataan aika. Kirkastamo-asiantuntijana Hanna Suhonen. Ilmoittautumiset tiistaihin 26.4.2011 mennessä sähköpostilla, niina.hattunen(at)pkamk.fi. Lisätietoja: Niina Hattunen, 050 311 9527 tai niina.hattunen(at)pkamk.fi. Kirkastamo-klinikka toteutetaan Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun KuTu – kulttuurista tulevaisuutta -hankkeen toimesta ja Joensuun seudun ja Keski-Karjalan koheesio- ja kilpailukykyohjelman (KOKO) rahoituksella.


21.3.2011

AV-ammattilainen, Filmland.fi-verkkoikkunaan voi nyt syöttää yritysten tietoja ja videoita osoitteessa http://www.filmland.fi/demo. Lisätietoja antaa Olli Nurminen ( Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai 040 1468 210).


15.3.2011

Luovien alojen ammattilaisille suunnattu Pori Jazz for Professionals -tapahtumatuotannon kesäseminaari järjestetään jälleen jazzviikolla 13. - 14.7.2011 Porin yliopistokeskuksessa. Huom! Tapahtumaklinikalle ja tutkijatapaamiseen voi hakea 31.3.2011 mennessä.


7.3.2011

Päästä luovuutesi jalostumaan tiistaina 15.3.2011 Kiteellä. Päivän ohjelma on jaettu kahteen osaan – Jalostamo-klinikkaan sekä iltapäivän teemaluentoihin. Jalostamo-klinikalle paikkoja on rajoitetusti, teemaluennot ovat kaikille avoimia. Lisätietoja saat Susanna Suomalaiselta ( Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , p. 046 615 7886).


7.2.2011

Kalevalan mitalla 24. - 28.2.2011 Joensuussa, Ilomantsissa ja Outokummussa.


13.1.2011 

Ajankohtaisia OKM:n avustuksia: Avustus kulttuurin hyvinvointivaikutuksia edistävään toimintaan ja Avustus vammaisyhteisöjen kulttuuritoimintaan ja kulttuurin saavutettavuuden edistämiseen. Molempien hakuaika päättyy 31.1.2011. 


10.1.2011

Koulutuskeskus Salpaus järjestää maksutonta 3D maailmat -koulutusta helmi-maaliskuussa 2011. Koulutus sisältää yhden lähipäivän Lahdessa ja neljä etäpäivää sekä Second Lifessa että realXtendissa (pdf). 


3.1.2011

Pieniä ihmeitä: Luovan talouden ja kulttuurin toimijoiden tapaaminen 9. - 10.2.2011 Joensuussa (pdf). 


20.12.2010

NEUVOA ANTAVAA! – KOULUTUS LUOVIEN ALOJEN YRITYSNEUVONTAAN keskiviikkona 2.2.2011 klo 9.30 - 15.00 (kahvitarjoilu klo 9 alkaen) Joensuun Tiedepuistolla netWork Oasis/Temple of Challenge -tilassa (Länsikatu 15, Joensuu). Mitä ovat luovat alat, miksi ja miten niitä kehitetään? Näistä opit Pekka Krookilta, Diges ry, ja Jari Myllymäeltä, Ideone Oy.


17.12.2010

Työhyvinvointia kulttuurista -hankkeen loppuseminaari keskiviikkona 19.1.2011 klo 8.30 - 16.00 Carelia-salissa (Yliopistokatu 2, Joensuu). Seminaarissa puhuu muun muassa tohtori Tarja Cronberg taiteilijan toimeentulosta.


20.10.2010

Yhdistys ja sen yritys – seminaari yhteiselon poluista tiistaina 2.11.2010 klo 9.30 - 17.00 Opetus- ja kulttuuriministeriön Jukola-salissa (Meritullinkatu 1, Helsinki). Seminaarissa käsitellään erilaisia tapauksia yhdistyksen muuttamista yritysmuotoon.


13.10.2010

Taiteen, kulttuurin ja luovien alojen rahoituspäivä 4.11.2010 klo 12.00 - 16.30 Joensuun Laulutalolla (Kauppakatu 51, 80100 Joensuu).


12.10.2010

Luovan alan Jalostamo-klinikka järjestetään Joensuussa 18.11.2010 Sokos Hotel Kimmelissä (Itäranta 1, 80100 Joensuu). Tule tapaamaan Jalostamo-asiantuntijaa maksuttomaan, tunnin mittaiseen, henkilökohtaiseen keskusteluun. Saat tietoa alan kehittämismahdollisuuksista ja luottamuksellista, yksilökohtaista neuvontaa juuri omiin tarpeisiisi, olit sitten yrittäjä tai vasta pohdit yrityksen perustamista. Jalostamo-asiantuntijoina Paulina Ahokas, Musex ja Pekka Krook, Diges ry. Varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan (1 h) ja ilmoittaudu: niina.hattunen(at)pkamk.fi. Lisätietoja: Niina Hattunen 050 311 9527 tai niina.hattunen(at)pkamk.fi. Jalostamo-klinikka toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kanssa ja Euroopan sosiaalirahaston osarahoituksella. 


24.9.2010

Kansainvälinen visuaalisen kulttuurin festivaali Viscult järjestetään jo kymmenettä kertaa 30.9. - 3.10.2010 elokuvateatterikeskus Tapiossa Joensuussa.  


24.9.2010

Uusyrityskeskuksen hallinnoima Neppari-hanke järjestää Uusia tuulia yrittäjyyteen maaseudun naisille -seminaarin (pdf) 26.10.2010 klo 9.30 – 15.00 Utran uittotuvalla Joensuussa. Seminaari on suunnattu ideavaiheessa oleville tuleville yrittäjille ja yritystoimintaansa uutta puhtia hakeville naisille. Painopisteenä on yrittäjyys maaseutumaisissa olosuhteissa.


24.9.2010

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun innovaatiohankkeet (MONNI, Innovaatioassistentti, ACE ja TONIC) haastavat maakunnan yritykset ja organisaatiot osallistumaan InnoViikko41:een 11. - 15.10.2010 Joensuussa. InnoViikko41 testaa maakunnan innovatiivisuutta, luovuutta sekä reagointiherkkyyttä. Lue lisää: InnoViikko41:n esite (pdf, 1 Mt) ja haastekampanja (pdf, 329 kt).


20.9.2010

Kulttuuriavustushakuja opetus- ja kulttuuriministeriössä:  


14.9.2010  

Timo Argillanderin raportti Amsterdamin IBC-tapahtumasta on luettavissa digibusiness.eu:n sivustolla. IBC on merkittävin vuotuinen eurooppalainen TV-alan tapahtuma. Se on alunperin ollut teknologiatapahtuma, mutta viime vuosina sisältöjen ja liiketoiminnan näkökulmat ovat olleet hyvin mukana.


13.9.2010

Kulttuurimatkailufoorumi 14.10.2010 Kalevan Hovissa Bomballa osoitteessa Tuulentie 10, Nurmes.


8.9.2010 

Festival Lab -hanke etsii uuden sukupolven festivaalituottajia. Nuori tapahtumatuottaja laita hakemus vetämään!


6.9.2010   

Tarja Cronbergin raportti Luova kasvu ja taiteilijan toimeentulo (pdf) on julkaistu 25.8.2010. 


31.8.2010 

Musiikki & Media Tampereella 21. – 24.10.2010 on vuosittainen musiikkialan ammattilaisten tapahtuma, jonka pääpaino on verkostoitumisessa ja tuoreita näkökulmia ja uutta tietoa tuovissa seminaareissa, paneelikeskusteluissa, keynote-puheenvuoroissa sekä alan koti- ja ulkomaisten legendojen haastatteluissa. 


20.8.2010 

ESR-hakuinfo hyvinvointipalvelujen tuottamisesta kiinnostuneille 8.9.2010 Helsingissä. ”Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana” -kehittämisohjelma tarjoaa yhdistyksille ja seuroille mahdollisuuden työllistää, kehittää toimintaansa, luoda uusia verkostoja ja kumppanuuksia sekä tehdä varainhankintaa. Kehittämisohjelmassa haetaan hankkeita, joiden tulee kehittää kunnan ja/tai yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä. Hankehaussa toivotaan myös poikkialaisia eli kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen yhteisiä hankkeita.


19.8.2010 

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa avoimeksi Sammon Tekijät -palkinnon haun 18.8.2010 alkaen. Tarkoituksena on myöntää vuonna 2010 kymmenen tunnustuspalkintoa alle 29-vuotiaille nuorille luovasta toiminnasta tai nuorten uusien innovaatioiden esiintuomisesta.


6.7.2010 

Ensimmäisten Nurmeksen Elokuvajuhlien merkeissä syksyllä 2010 toteutetaan kirjoituspaja, jossa käsikirjoittamisesta kiinnostuneet henkilöt voivat päästä ammattilaisen ohjaukseen ja siten tutustumaan elokuvakäsikirjoituksen saloihin. Kirjoituspajan ohjaajana toimii käsikirjoittaja Petter Sairanen, petter.sairanen(at)hotmail.com.


1.7.2010

Tervetuloa rakentamaan ensimmäistä Kalevalan mitalla -tapahtumaa Joensuun tiedepuiston viestinnän auditorioon 16.8.2010 klo 13-15! Mukaan toivotaan tekijöitä, taitajia ja osaajia kulttuurin kaikilta osa-alueilta. Lisätietoja antaa Hannele Autti, 0400 598 640.


29.6.2010

Creative Buzz Seminar in Turku 28.10.2010. Seminar and Evening Gala are free of charge. (pdf)


28.6.2010 

Pauli Hanhiniemen avoin ja maksuton Veistelyä laulunmuotoilusta -yleisötilaisuus (pdf) perjantaina 16.7.2010 klo 13.30 – 15.00 Joensuun Tiedepuiston auditoriossa (Länsikatu 15). Järjestäjinä ovat Pohjois-Karjalan Kesäyliopisto ja Joensuun Popmuusikot ry. Ilmoittaudu!


21.6.2010 

Luovien alojen verkoston (KOKO) vuoden 2010 päätapahtumassa Vierivä kivi ei sammaloidu! (pdf) 22. - 23.9.2010 Kolilla ja Joensuussa keskitytään pakan sekoittamiseen luovien alojen ja muiden alojen kanssa sekä luovuuden löytämiseen itsestä. Ilmoittautuminen ja KOKO.


11.6.2010  

Kolmannen kerran järjestettävä Oppiminen eri maailmoissa -seminaari 7. - 8.10.2010 Lahdessa. Seminaari kokoaa yhteen virtuaalisista oppimisympäristöistä ja luovista oppimismaisemista kiinnostuneet eri alojen ammattilaiset ja harrastajat. Kaksipäiväisessä seminaarissa keskeisiä aiheita ovat oppiminen ja opettaminen, yrittäjyys, taide sekä kestävä kehitys.


10.6.2010  

Kaikki(ko) sosiaalisesta mediasta -seminaari 8. - 9. syyskuuta 2010 Torniossa


4.6.2010  

Pori Jazz for Professionals -tapahtumatuotannon -kesäseminaari 20. - 22.7.2010 (pdf)


3.6.2010 

Kansainvälistymisen työpajakierros tulee Joensuuhun 9.9.2010. KOKOLuovien alojen verkosto (KOKO) järjestää yhdessä Pink Eminence Oy:n kanssa alueelliset työpajat pk-yritysten vienti- ja kansainvälistymisvalmiuksien edistämiseksi. Työpajoissa kartoitetaan alueiden keskeiset kansainvälistymistä edistävät toimijat, käydään läpi valtakunnalliset asiantuntijapolut ja edistetään yhdessä toimijoiden keskinäistä verkottumista. Lisätietoja Luova Pohjois-Karjala II:n projektipäälliköltä Niina Hattuselta, niina.hattunen(at)pkamk.fi, 050 311 9527.


1.6.2010 

Takamailla?-seminaari 5.8.2010 klo 13 - 17 Joensuun konservatoriolla.


5.5.2010 

Euroopan komissio käynnistää julkisen kuulemismenettelyn kulttuuriteollisuuden ja luovan alan teollisuuden tulevaisuudesta (pdf, tiedote komission 27.4.2010 julkaisemasta vihreästä kirjasta sekä julkisesta kyselystä kulttuuriteollisuuden ja luovan alan teollisuuden tulevaisuudesta)